Home / Kom ook bij ons werken / Voor wat, hoort wat.
Dit zijn onze
arbeidsvoorwaarden

Voor wat, hoort wat.
Dit zijn onze
arbeidsvoorwaarden

Bij Reed Business Information ben je zelf verantwoordelijk voor hoe je loopbaan zich ontwikkelt. Heb jij ambities? Wij geven je graag de ruimte om ze waar te maken. En natuurlijk ondersteunen we je daarbij, onder meer met trainingen en opleidingen. We vinden het belangrijk dat je bij ons een gezonde balans tussen werk en privé vindt. En dat zie je terug in een uitstekend pakket arbeidsvoorwaarden.

 

Basissalaris

Het basissalaris bij Reed Business Information is marktconform en zonder meer goed te noemen. We hanteren de CAO voor het Uitgeverijbedrijf. Naast het uitstekende basissalaris biedt Reed Business Information vele extra’s:

 

13e maand (gratificatie)

We kunnen er lang en kort over praten, maar iets extra’s na een jaar hard werken is voor iedereen prettig. Bij Reed Business Information mag je daarom rekenen op een dertiende maand. De gratificatie bedraagt 8,33% van de som van de bruto maandsalarissen in het betreffende kalenderjaar, en wordt in december van datzelfde jaar uitgekeerd. De gratificatie is een vast bestanddeel van je jaarinkomen.

 

Winstdeling

Naast een vaste gratificatie bestaat de mogelijkheid van een winstdeling. Die is afhankelijk van het bedrijfsresultaat en verschilt per jaar. 

 

Pensioen

Uiteraard is je pensioen bij ons goed geregeld: via het Pensioenfonds PGB. Nieuwe medewerkers die van andere bedrijven komen, noemen onze pensioenvoorziening zonder uitzondering goed.

 

Vakantiedagen (en koop en verkoop van vakantiedagen)

Bij een fulltime dienstverband krijg je bij Reed Business Information 24 of 28 vakantiedagen, afhankelijk van je salarisniveau en verantwoordelijkheden. Dat is op zich al geen verkeerd aantal. Maar Reed Business Information biedt je ook nog eens de mogelijkheid (bovenwettelijke) vakantiedagen te kopen of te verkopen. Zo kun je het aantal vakantiedagen ieder jaar afstemmen op je persoonlijke wensen en behoeften. Heb je eindelijk die spannende wereldreis gepland? Dan zijn extra vakantiedagen natuurlijk buitengewoon welkom. En misschien heb je volgend jaar wat minder behoefte aan vrije dagen en kies je ervoor een deel te verzilveren.

 

Persoonlijk Keuzebudget (PKB)

Met ingang van 1 januari 2016 heeft de werknemer de beschikking over een persoonlijk keuzebudget. Het persoonlijk keuzebudget is een jaarlijks bruto bedrag dat de individuele werknemer in de periode januari - december maandelijks in 12 gelijke termijnen opbouwt. Het opgespaarde PKB kun je tussentijds opnemen. Neem je gedurende het kalenderjaar niks op, dan wordt het door jou opgebouwde spaarpotje automatisch in de maand december uitbetaald. Je ontvangt dan in december naast je salaris het saldo van je PKB en je 13e maand.

 

Zakelijke kilometervergoeding

Bij Reed Business Information kennen we een uitstekende kilometervergoedingsregeling. Wanneer je in het kader van je werkzaamheden gebruik maakt van een privé-auto en reizen per openbaar vervoer niet mogelijk of niet wenselijk is, worden de gereden zakelijke kilometers vergoed op declaratiebasis.

 

E-werken

We zijn een modern mediabedrijf, dus e-werken is inmiddels niet meer weg te denken. Voor een groot aantal functiegroepen binnen Reed Business Information is het mogelijk om gedeeltelijk vanuit huis – of waar dan ook - te werken. Als je vier of meer dagen werkt, kun je in goed overleg met je leidinggevende maximaal twee werkdagen per week e-werken. Het spreekt vanzelf dat e-werken alleen zinvol en mogelijk is als je vooral met de computer werkt, zelfstandig kunt werken en veelvuldig overleg of contact met je collega’s op de afdeling niet dagelijks noodzakelijk is. Als je aan die voorwaarden voldoet, is e-werken het overwegen zeker waard. Je staat minder in de file en bent meer betrokken bij ‘thuis’. Ideaal voor je work/life balance.

 

Extra voorwaarden voor medewerkers in een commerciële functie

Werk je in een commerciële buitendienstfunctie dan voorzien we je van de nodige tools om slagvaardig te kunnen opereren. Denk aan een lease-auto, een laptop en een smartphone. Bovendien belonen we uitstekende commerciële successen met interessante bonussen.